Rozpoczynam nową serię, w której TeamPach przedstawi Wam swoje przygody kulinarne! Serdelki są pożywne, smaczne i zdrowe, a na ich bazie można przyrządzić wiele pysznychh potraw, postanowiłam to wykorzystać. Seria zwie się Serdelkowe Przepisy i będzie pojawiać się raz na jakiś czas, kiedy uda mi się coś dla Was upichcić ;).
Dziś pokażę Wam, jak przyrządzić Serdelkowe Pszczółki.
Składniki na 4 porcje:
4 kromki chleba
4 ogórki kiszone
4 serdelki
4 plastry wędliny drobiowej
masło
Sposób przyrządzenia:
1.Serdelki ugotować i zdjąć skórkę.
2.Posmarować kromki chleba masłem.
3.Położyć plastry szynki.
4.Ogórka przekroić na pół i finezyjnie przyozdobić potrawę
5.Serdelka położyć na ogórku tak, aby stworzyć ''skrzydełka'' naszej Serdelkowej Pszczółce :).
Takie danie wygląda ładnie, wykwintnie i schludnie, a smakuje jeszcze lepiej! Delikatne w smaku serdelki idealnie współgrają z lekką nutką kwaskowatości ogóreczków. Danie zrobi furorę na imprezach, rodzinnych spotkaniach, a także kinderbalach ;). Uwielbiają je młodsi i starsi, moi znajomi potrafią zjeść po 5 takich ''pszczółek'' w jeden dzień :).
Zapraszam również na mojego aska: http://ask.fm/teampach. Te nowinki techniczne do mnie nie przemawiają, ale warto iść z duchem czasu. Mam nadzieję, że nie strzelę żadnej gafy ;).
Poleca i pozdrawia Ser-Delecznie
TeamPach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz